fbpx

Január 3. hétfőjét már évek óta az év legszomorúbb napjaként tartják számon. A Blue Monday kifejezést először 2005-ben használta a Sky Travel brit TV csatorna, és azóta már számos reklámkampány épül erre a napra.

A „felfedezés” egyébként Cliff Arnall nevéhez fűződik, aki egy egyenlet segítségével számolta ki a már említett dátumot. Karácsonykor az emberek kiköltekezték magukat, így gyakran vannak anyagi gondjaik januárban, az újévi fogadalmak nagy része már csődöt mondott, és mindennek a tetejébe még az időjárás is barátságtalan.
Cliff Arnall célja az volt, hogy segítsen megnövelni az utazási irodák forgalmát, hiszen depressziós hangulatban az emberek még inkább költekeznek, és fizetnek be nyaralásokra, hogy attól jobban érezzék magukat.

 

Blue Monday: Hogyan építsd be a marketing tervbe?

 

Real time marketing

Készülj fel tudatosan a fontosabb napokra! Építsd be őket a marketing stratégiába és készíts hozzá megfelelő kreatív anyagot!

Csalj mosolyt az emberek arcára!

Ha már a Blue Monday az év legszomorúbb napja, legalább te próbáld meg feldobni a fogyasztóid kedvét és nevettesd meg őket egy vicces poszttal, vagy küldj ki nekik egy vidám hangulatú hírlevelet.

Legyél te a megoldás a problémájukra!

Használd a pszichológia erejét, és kínálj nekik megoldást. Készülj mára egy különleges akcióval, hogy jobban érezzék magukat az év legszomorúbb hétfőjén.
A vásárlás állítólag gyógyír a rossz hangulat ellen, miért ne reklámozhatnád a termékeidet picit jobban ezen a napon?
Ezen kívül a rövid ideig tartó akciók, melyek időben korlátozottak, arra késztetik a fogyasztót, hogy azonnal kihasználja a lehetőséget.

A Blue Monday kapcsán Cliff Arnall egyébként kiszámította az év legboldogabb napját is, mely június harmadik péntekére esik.