fbpx

Webáruház üzemeltetőként nem ismeretlen számodra az internet adta bőséges lehetőség, amely szoros kapcsolatot épít a vállalkozásod és a célközönséged között. Ezek között ott szerepelnek a közösségi média platformok, hirdető és videómegosztó felületek, mint a Facebook, TikTok, Google Adds és a Youtube.

De mindig többet és többet kell tehetünk a sikerünk folyamatos fenntartása érdekében, meg kell őriznünk az eddig felépített pozíciónkat és tovább is kell fejlesztenünk azt.

Az e-kereskedelem népszerűsége rohamtempóban növekszik, amihez az elmúlt pandémiás időszak jelentős mértékben hozzájárult. Most, hogy a veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozások megszűntek, tapasztalható, hogy az offline vásárlásra továbbra is van igény, a vásárlási szokásokban történt változások azonban nem tűnnek el nyomtalanul. Magyarországon is egyre népszerűbb az online vásárlás, évről évre nagyobb forgalom zajlik a webshopok piacán, és a felhasználóknak mind fontosabbá válik a pénzügyi biztonság és a vásárlás élményének átélése az online térben is.

Ügyfélélmény

Ügyfélélményről akkor beszélünk, ha a fogyasztó a vásárlás teljes folyamata során magas színvonalú szolgáltatást tapasztal már a weboldal használatától a megvásárolt termék magas minőségéig, ideértve az egyszerű fizetési feltételeket, garanciát, tájékoztatást, problémamegoldást is. A professzionális kiszolgálás az ügyfélben hosszú távú elköteleződést kelt, ami arra készteti, hogy visszatérjen későbbi vásárlásai során, másoknak is ajánlja webshopunkat, szolgáltatásainkat és személyesen, vagy az online térben terjessze elköteleződését cégünk, márkánk iránt.

Az ügyfélélmény fokozásához fontos, hogy minél alaposabban ismerjük közönségünk igényeit, és képesek legyünk rugalmas válaszokkal szolgálni számukra. Ehhez számtalan eszközt bevethetünk. A kérdőívek és visszajelzések kérésén túl a kapcsolattartásra kiváló helyszínt biztosítanak a különböző közösségi média platformok, Facebook, Instagram, TikTok, Youtube, stb., ahol különböző korosztályhoz tartozó közönséget célzottan és közvetlenül is képesek vagyunk elérni valós időben, ami azonnali reakciót tesz lehetővé számunkra. Az igényfelmérés során figyelnünk kell arra is, hogy a fogyasztók bizonytalanságát, félelmét csökkentsük, empatikusan szóljunk hozzájuk, és képesek legyünk bizalmon alapuló kapcsolatot létrehozni kommunikációnk során.

Mindemellett ki kell emelni, hogy a jó ügyfélélmény menedzseléséhez munkatársaink elkötelezettségét, motivációját, élményét is tudatosan terveznünk kell, hiszen ők képviselik szervezetünk értékeit, a vevők általuk szereznek tapasztalatot cégünkről, márkánkról. Ez hozzájárul ahhoz is, hogy vállalkozásunk a jövőben gyorsan tudjon adaptálódni az új helyzetekhez.

Kosárérték növelése

A vásárlók elkötelezettségének erősítése talán sosem volt ennyire fontos, mint most, amikor az utóbbi hónapokban elszabaduló árak mindenkit elgondolkodtatnak, hogy mégis mire mennyit költhet, főleg az ünnepi időszakban, amikor nem csak az élelmiszerekből vásárolnak többet a fogyasztók.  

Az ügyfélélmény megteremtése hozzájárul az eladások növeléséhez, de a jelenlegi gazdasági környezet erős nyomást gyakorol a webáruházakra is.

A kosárérték megnövelésének fontos lépése, hogy ügyfeleinket támogassuk életük fontos területein. Vegyük le a vállukról az időigényes feladatokat, ajánljunk fel nekik csomagolási szolgáltatást, vásárlások utáni ajándékokat, vagy vezessünk be értékhatárhoz kötött akciókat, kuponokat, szállítási vagy mennyiségi díjkedvezményeket.

Fordulj hozzánk bizalommal, levesszük a válladról a marketing feladatok terhét és garantáljuk, hogy szakképzett csapatunkkal eléred a kitűzött célt!

Forrás

Forrás