fbpx
A Reels és a Shorts forradalma: miért érdemes belevágni?

A Reels és a Shorts forradalma: miért érdemes belevágni?

Szerinted mit néznek leginkább az emberek, miközben a Facebookot, Instagramot, vagy éppen a TikTokot pörgetik? A rövid azaz Reels, vagy Shorts videókat. Ezek azok a tartalmak, amelyek szinte odaszegezik a felhasználókat a kijelzőhöz. Pontosan ez az, ami miatt fontos, hogy vállalkozóként is te belevágj a rövid videók készítésébe.

A közösségi média felületein a videós formátumok népszerűsége az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. Különösen a rövid formátumú videók – TikTok és Instagram Reels, YouTube Shorts – váltak kulcsfontosságú eszközökké a marketingben.

Ennek nagyon egyszerű az oka: az emberek ma már szívesebben néznek videókat, mint olvasnak szövegeket. De nézzük meg, hogy miért is éri meg neked is belevágni a rövid videók készítésébe.

Fiataltól az idősig

Az internet legnagyobb előnye, hogy minden korosztályhoz el tudjuk juttatni a közléseinket. Ez főleg igaz a rövid videókra. Ezeket ugyanis nemcsak fiatalok nézik, ma az idősebbek is ezzel ütik el az időt.

Ennek ellenére minden esetben fontos, hogy meghatározd a vállalkozásod célközönségét, ez rengeteget fog segíteni abban, hogy milyen tartalmakat gyárts, és azokat mikor tedd közzé.

reels, shorts korosztály

Magasabb nézettség

Annak, hogy a videóknak nagyobb az elérése, mint a szöveges tartalmaknak, egyszerű oka van: a felhasználóknak kényelmesebb megnézni egy videót, mint elolvasni egy szöveget. Az évek alatt megváltoztak az igények, az emberek ma már azt preferálják, ha gyorsan, minél kevesebb ráfordított energiával juthatnak információhoz. A videók mellett szól még, hogy a hallgatott információ mellé vizuális tartalom is jár, ami még inkább vonzóvá teszi számukra ezt a lehetőséget.

Négy másodperced van

Azt gondolod, hogy innentől kezdve a videógyártással nyert ügyed van? Sajnos nem.

Bár az emberek szeretik a rövid videós tartalmakat, mégsem mindegyiknek lesz nagy nézettsége. A videó készítésekor ugyanis csupán 4 (igen, négy) másodperced van arra, hogy felkeltsd az nézők érdeklődését. Ha ez nem sikerül, akkor egyszerűen tovább pörgetnek rajtad. Emiatt fontos, hogy a tartalmad az első pillanattól érdekes, figyelemfelkeltő és pörgős legyen.

shorts reels négy másodperc

Ne hagyd ki a feliratot!

Hiába készíted magyar nyelven, magyar közönségnek a videóidat a felirat elengedhetetlen a Reels és Shorts esetében. Ennek több oka is van:

  • Növeli a nézettséget: a feliratozott videókat nagyobb eséllyel nézik végig a felhasználók, mert megragadja a szemüket a szöveg.
  • Belevésődik az emlékezetbe: ha a videón felirat is van, a nézők sokkal jobban megjegyzik, hogy miről van szó benne.
  • Néma módban is nézhető: az emberek sokszor nézik hang nélkül a videókat, például tömegközlekedési eszközön, vagy várakozás közben. Ilyenkor is jól jön a felirat.
  • Segíti a keresőoptimalizálást: a közösségi média platformok keresőmotorjai képesek elolvasni a feliratot, ami növeli a videó kereshetőségét, így könnyebben eljut a megfelelő közönséghez.

Így állj neki a tartalomgyártásnak

Mi kell ahhoz, hogy jó videós tartalmat készíts? Természetesen egy olyan téma, ami érdekli az embereket, és amit röviden ki tudsz bontani. Mennyire röviden?

  • A TikTok videók átlagosan 15 másodpercesek, de akár 60 másodperces videót is feltölthetsz.
  • A YouTube Shorts videók esetében maximum 60 másodperc áll rendelkezésedre, ennél hosszabb videót nem tudsz feltölteni.
  • A Reels videók, amelyek Instagramra és Facebookra kerülnek ki 70 másodpercesek lehetnek.

Jó hír, hogy a videók elkészítéséhez nincs szükséged speciális eszközökre, elég csupán egy telefon, esetleg egy jó mikrofon, megfelelő fények és némi utómunka, hogy felhasználóbarát legyen. Mindenesetre a befektetett energia megéri, ha rövid videókról van szó.

Elakadtál? Segítünk!

A Mazuri Marketingnél az a célunk, hogy a Reels és Shorts videóid letarolják az internetet és a lehető legtöbb emberhez jussanak el. Ennek első lépése, hogy létrehozzunk egy hosszú távú stratégiát, amelyben meghatározzuk a célközönséget, és a témákat is, amelyek alapján haladhatunk.

A videók elkészítése után gondoskodunk az optimalizálásokról is, hogy a lehető legtöbb embert érjék el a tartalmaid.

Készek vagyunk segíteni abban, hogy a vállalkozásod kiemelkedjen a közösségi médiában, és hatékonyan használd a rövid videók nyújtotta lehetőségeket.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, légy te is sikeres tartalomgyártó!

Enélkül már nem megy – Ismerd meg a marketing csodafegyverét!

Enélkül már nem megy – Ismerd meg a marketing csodafegyverét!

Szeretnél távol maradni a mesterséges intelligenciától? Rosszul teszed! A mesterséges intelligencia, azaz AI ma már mindenhol ott van, a marketing világát is jelentősen megváltoztatta. Mi több, a háttérből segít neked, hogy a vállalkozásod hatékonyabban érje el és szolgálja ki a célközönséget.

Belegondoltál már abba, hogy ha megnézel egy filmet, sorozatot a Netflixen, vagy meghallgatsz egy zenét a YouTube-on, akkor utána miért dob fel hasonló tartalmakat? A válasz: mesterséges intelligencia.

Az AI és a hozzá tartozó technológiák mindenhol ott vannak. A gépi tanulás, a természetes nyelvfeldolgozás és az automatizált rendszerek, új lehetőségeket nyitottak meg a marketingben. Ezek az eszközök teszik lehetővé, hogy a megfelelő döntéseket hozhasd meg, a legjobb tartalmakat készítsd el, és ezeket a tökéletes időben tedd közzé. Ezeket a lehetőségeket most alaposabban is megnézzük.

Elemezzük az adatokat

A mesterséges intelligenciának van egy nagy előnye: a hatalmas mennyiségű adatot nem nekünk, embereknek kell elemeznünk, megteszi helyettünk az AI, ráadásul gyorsan. Az adatelemzést nem érdemes félvállról venni, ugyanis ez segít abban, hogy megalapozott és helyes döntéseket hozzunk. A számok sosem hazudnak!

AI_értékesítési előrejelzés

Az adatoknak – és a mesterséges intelligenciának – hála több dologról is pontos képet kaphatunk. Az egyik ilyen a fogyasztók viselkedése és szokása. Ez segít abban, hogy személyre szabott ajánlatokat és üzeneteket küldjünk nekik a megfelelő időben. Ennek az eredmény: boldog fogyasztó, több bevétel.

Az adatok másik haszna a piackutatás. Az AI gyorsan és pontosan képes feldolgozni az aktuális piaci trendeket, és elemezni a versenytársakat. Ez nagy segítség lehet abban, hogy a vállalkozásod előnyre tegyen szert.

Csak neked, csak most!

Nem véletlen, hogy korábban a Netflixet és a YouTube-ot említettük példaként. Ezek a felületek ugyanis ajánlórendszerekkel működnek, amelyek mögött a mesterséges intelligencia áll. De mit jelent ez a marketingben?

A személyre szabott marketing azt jelenti, hogy a kampányok az éppen aktuális felhasználói, vásárlói igényekhez igazodnak. Ezeket az igényeket pedig legegyszerűbben az mesterséges intelligenciától lehet beszerezni. Ennek köszönhetően a felhasználó úgy érzi, hogy megszólítottad, ismered az aktuális problémáit, gondoldatait, érdeklődéseit, ez pedig vásárlásara, pénzköltésre ösztönzi.

Tudjuk, mi fog történni

A jövőt nem tudjuk megjósolni, de azt igen, hogy milyen piaci trendekre számíthatunk és hogyan fognak viselkedni a felhasználók. Ebben semmi boszorkányság nincs.

Az AI segítségével pontosabb értékesítési előrejelzést készíthetünk, ami hosszú távon segít a készletgazdálkodásban és a bevételnövelésben. Sőt, az AI algoritmusok képesek elemezni a marketingkampányok teljesítményét és előre jelezni, hogy melyik kampány lesz a legsikeresebb.

AI_adatelemzés

A legjobbat a közönségnek!

Az AI mellett szól még, hogy a rendszer képes elemezni a képes és videós tartalmakat is. Ez azért fontos, mert ma már vizuális tartalom nélkül szinte lehetetlen elérni a célközönséget. Szerencsére a képi és videós kampányok optimalizálásában sokat segíthet a mesterséges intelligencia.

Folyamatosan fejlődő marketing

Az AI technológiáktól nem kell félni, ezek ugyanis forradalmasították a marketing világát. A Mazuri Marketingnél kihasználjuk a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket: adat- és kampányelemzéseket végzünk a segítségével, használjuk az előrejelző analitikát és a vizuális tartalom hatékonyságát is leellenőrizzük.

Ahogy az AI fejlődik, úgy használjuk ki mi is a benne rejlő lehetőségeket, hogy jobb kampányokat, ezzel együtt magasabb számokat érjünk el, a vállalkozásod pedig még profitábilisebb legyen.

Jelentkezz 2024. augusztus 7-ig az ingyenes konzultációnkra, a megjegyzésbe linkeld be a weboldalad, mi pedig ajándékba adunk neked egy optimalizációs eszközlistát!

Jelentkezem az ingyenes konzultációra!

Szeretnéd te is kihozni a legjobbat a vállalkozásodból? Szeretnél még többet megtudni? Lépj kapcsolatba velünk!