fbpx

Gondolj a jövődre!

Amikor bármilyen termék új verzióját kiadják, logikus feltenni magunknak a kérdést: érdemes-e frissítenünk? Szükségünk van valóban arra az új telefonra, a legújabb játékkonzolra, vagy autónk legújabb modelljére? Mit fog adni nekünk, ami jelenleg nincs meg?

A Google Analytics 4 (későbbiekben GA4) vitathatatlanul a legnagyobb frissítés az eszköz 15 éves történetében. A Google Analytics új verziója több éven át tartó fejlesztés eredménye, és az elkövetkező hónapokban és években csak tovább fejlődött. Ez az elemzés jövőjét képviseli, és minél előbb kezdjük használni, annál jobban járunk.

Noha időre és erőfeszítésekre lesz szükség a megvalósítás frissítéséhez, a hosszú távú előnyök messze felülmúlják majd a rövid távú költségeket. Ebben a cikkben négy fő okot vázolunk fel a GA4-re történő frissítésre. Ez egy befektetés a jövőnkhöz, egy lehetőség arra, hogy elemzéseinket az üzleti célokhoz igazítsuk, a nyomon kövessük a mérést és a javításának módját. Ez a hatékonyabb elemzés eszköze.

Mire vársz még? Olvasd el a cikkünk és vágj bele még ma a GA4-et!

De miért is?

1. Fektessünk a jövőnkbe!

A GA4 egyértelműen a Google Analytics jövője. A Google összes jelenlegi és jövőbeni fejlesztési erőfeszítése az Analytics-ben a GA4 felé irányul. Tehát minél korábban kezdjük el a GA4-et, annál hamarabb tudjuk majd felismerni az előnyeit, bár nem tervezik a Universal Analytics (UA) megszüntetését, valószínűleg új funkciók és fejlesztések nélkül megmarad a jelenlegi állapotában. A digitális marketing és elemzés folyamatosan változó környezetében az UA elkerülhetetlenül egyre kevésbé lesz releváns.

Szóval, mit kell tennünk? Bármelyik digitális elemző tudja, hogy nem foghatunk újra adatgyűjtésbe. Ha még nem konfiguráltuk az adatgyűjtést egy kampány kezdetétől vagy egy webhely indításától kezdve, később nem tehetjük ezt meg visszamenőlegesen. Bármilyen izgalmasak és erőteljesek is a GA4 új képességei, az időutazás nem tartozik ezek közé.

A GA4 egy teljesen különálló típusú program, amelynek adatstruktúrája eltér az UA-tól. Egyik előzményadatát sem fogja továbbvinni. Tehát nem tudja azonnal megkezdeni a GA4 használatát jelentésekhez és elemzésekhez. Időt kell hagynunk az adatok gyűjtésére. Ha például évről évre összehasonlítást szeretnénk látni, akkor legalább egy évig adatokat kell gyűjtenünk ehhez.

A legjobb megközelítés a GA4 futtatása a meglévő UA-implementációval párhuzamosan, hogy folytassuk az UA használatát „igazságforrásként”, amíg elegendő történelmi adatot nem gyűjtöttünk össze a GA4-ben elemzési igényeinek alátámasztására. Szükség lehet arra is, hogy megvárjuk a GA4 által jelenleg használt konkrét UA-szolgáltatásokat, például az adatok importálását, a számított mutatókat vagy az egyedi csatornacsoportokat. Noha a GA4 bétaverzión kívül van, a Google csapata továbbra is aktívan dolgozik azon, hogy engedélyezze a funkciók paritását az UA-val.

 A cikk forrása:

https://www.clickinsight.ca/blog/4-reasons-why-you-should-upgrade-to-google-analytics-4?fbclid=IwAR2dj3VexkyXZgLn02oEcuzIBCjjfwBWB7owmlcMxcfIQTMZH3k7A-nORjs