fbpx

Frissíts és igazítsd az elemzéseid!

A jelenlegi GA implementációja megfelel az igényeidnek? Meg tudod mérni az összes digitális marketing KPI-t? Van-e olyan KPI-d, amely megfelel a szervezeted céljainak? A GA4 érkezése tökéletes lehetőséget kínál az elemzés jelenlegi állapotának ellenőrzésére, és annak biztosítására, hogy illeszkedjen a céljaidhoz és stratégiájához. Az UA-ban való végrehajtások már nem működnek megfelelő, így még jobban hajlani kellene a GA4-be történő áttérésre, az UA hiányosságainak orvoslása helyett.

A GA4 előírja, hogy más objektíven keresztül nézzük meg a webhely tevékenységét és a látogatókat. Az oldalmegtekintések és események helyett minden interakciót eseményként fog nyomon követni, a kapcsolódó paraméterekkel. Célok helyett konfigurálja a konverziókat. Nézetek helyett beállítja az adatfolyamokat. Tehát, függetlenül a jelenlegi GA implementáció állapotától, át kell gondolnunk és újra kell terveznünk, hogy miként rögzítjük a szükséges interakciókat, mutatókat és szegmenseket a webhelye, az alkalmazás vagy a digitális marketing kezdeményezések mérése és optimalizálása érdekében.

Mielőtt belefognánk egy GA4 megvalósítási projektbe, bölcs dolog lenne elkészíteni vagy frissíteni az elemzési mérési tervet a tervezési döntések irányítása érdekében. A mérési tervnek körvonalaznia kell üzleti célkitűzéseit, a digitális taktikát, amelyet e célok teljesítése érdekében végrehajt, az egyes taktikák sikerességét értékelő KPI-ket, valamint a legfontosabb közönségcsoportokat azonosító szegmenseket. Ez biztosítja a legjobb keretet annak eldöntéséhez, hogyan strukturálhatjuk az eseményeket, a paramétereket, a konverziókat és a GA4 implementációjának egyéb összetevőit.

A cikk forrása:

https://www.clickinsight.ca/blog/4-reasons-why-you-should-upgrade-to-google-analytics-4?fbclid=IwAR2dj3VexkyXZgLn02oEcuzIBCjjfwBWB7owmlcMxcfIQTMZH3k7A-nORjs