fbpx

Javítsd a nyomon követésed és a mérésed!

A GA4 egyik legizgalmasabb új funkciója az úgynevezett „továbbfejlesztett mérés”, amely automatikusan nyomon követi a fájlletöltéseket, a kimenő kattintásokat, a videointerakciókat, a webhelykeresést és az eseményeket az alap GA4 címkén keresztül. A GA4 felületről egyszerűen bekapcsolhatjuk a továbbfejlesztett mérést; nincs szükségünk további kódra vagy címkézésre. Ennek eredményeként a GA4 növeli a Google Analytics in-the-box funkcionalitását és csökkenti az egyéni címkézés mennyiségét.

A GA4 emellett az elkötelezettség nyomon követését is új szintre emeli. Elmúlt a hírhedt visszafordulási arány, amelyet az elkötelezett munkamenetek és az elkötelezettségi idő kifinomultabb mértéke vált fel. A látogató automatikusan „elkötelezettnek” minősül, ha 10 másodpercnél hosszabb időt tölt el a webhelyen, 2 vagy több oldalt / képernyőt tekint meg, vagy konverziós eseményt hajt végre. Az elköteleződés időtartama csak akkor számít, ha a weboldal vagy az alkalmazás az előtérben van. Bár némi megszokást igényelhet a GA hosszú távú felhasználói számára, a GA4 hasznosabb szabványos mérőszámot nyújt az elkötelezettség szempontjából. Végül a GA4 lehetővé teszi, hogy a Google felhasználói azonosító adatait felhasználva pontosabban azonosítsa az eszközökön keresztüli látogatókat. Hacsak a látogatók nincsenek mindig bejelentkezve a webhelyünkre vagy alkalmazásunkba, akkor régóta kihívást jelent ugyanazon személy azonosítása több eszközön. A GA4 felhasználhatja a Google Signals adatait a felhasználók összekapcsolására az eszközökön keresztül, és még akkor is működik, ha nincs felhasználói azonosítójuk. A GA4 alapértelmezés szerint a legpontosabb módszert alkalmazza az egyes felhasználók azonosítására, először felhasználói azonosítót, majd aktiválva a Google Signals adatait keresi, és ha az első két lehetőség meghiúsul, az alapértelmezett ügyfél-azonosítót használja.

A cikk forrása:

https://www.clickinsight.ca/blog/4-reasons-why-you-should-upgrade-to-google-analytics-4?fbclid=IwAR2dj3VexkyXZgLn02oEcuzIBCjjfwBWB7owmlcMxcfIQTMZH3k7A-nORjs