fbpx

Valaki ostorozza, valaki él-hal érte; hasonló jelenség rajzolódik ki a Valentin-nap körül évről évre, mint a Halottak napja-Halloween kettősnél. A felmérések szerint a magyarok 33%-a kedveli ezt az ünnepet, 21% gyűlöli; a többieknek teljesen semleges február 14-e, a Bálintok névnapja, a szerelmesek ünnepe, mégis egyre több nagy és kis cég karolja fel ezt a napot évről-évre. Az emberek körében is egyre népszerűbb Valentin nap térhódítása bizony nem feltétlen csak a szerelmeseknek köszönhető, hanem inkább azoknak a cégeknek, amelyek időt és energiát nem kímélve elmondják nekünk; szükségünk van erre a napra, erre az ünnepre.

Érthető, hogy akiknek nem a szíve csücske a romantikus február 14-e, mi a problémája: mást se látunk, csak csicsás szíveket, túlárazott, giccses virágcsokrokat és díszpárnákat a párok neveivel, melyet sokszor jogosan érzünk képmutatásnak, hisz „az év minden napján szeressük egymást, ne csak ma”, ugyanakkor sokak kikerülik a kliséket, ha a Valentin-napról van szó.

Például a Durex reklámanyagai kikerülnek minden klisét és lebontanak minden falat, hogyha a romantikáról van szó. Nézzétek meg például az elmúlt évekből összeszedett anyagaik legjobb darabjait:

Durex Condoms: Engagement Ring | Durex, Creative advertising, Ads creative

10 of the Best Durex Ads | Lovin.ie

Ám nemcsak a védekezésre való felszólítás és a virágárusok sziporkáznak a szerelmesek ünnepén, hanem olyan, amúgy a szerelemhez, kapcsolatokhoz semmi hasonlóságot nem mutató cégek is, mint az Ikea vagy a McDonalds, akik szerelmes székeket vagy egy utolsó falatot kínálnak.

Creative Print Examples - Valentines Day

IKEA Outdoor Advert By BBH: Valentine's Day Chairs | Ads of the World™

A borotvamárkák is megmutatták, hogy a nyálas romantika és a giccs kikerülhető, sokkal emberarcúbbá téve ezzel az ünnepet azok számára, akiket elriaszt az erőltetett szellemisége. Nézzük meg például ezeket is, ha éppen ötletet gyűjtenénk arra, hogyan fogjuk meg a Valentin-napot valamilyen maradandó, szellemes úton.

wilkinson-valentin

Schick Razor