fbpx
 A Burger King gyorséttermi óriás egyesült királyságbeli része a hírek szerint jövőre mintegy 600 millió fontért készül bevenni a londoni tőzsdén.
 A Sunday Times szerint az étterem tulajdonosa tárgyal az Investec és a Numis bankárjaival, és közel áll ahhoz, hogy kinevezzen egyet tanácsadónak is.
 A Bridgepoint magántőketársaság a Burger King brit részlegének tulajdonosa, és 2018-ban megállapodást kötött a Restaurant Brands International (RBI) társasággal, hogy 20 évig a mesterfranchise vevője lesz az országban. Az ügylet kizárólagos jogokat biztosított a cégnek a márka számára, és ellenőrizte a márka javaslatait is.
 A Bridgepoint egyidejűleg felvásárolta a Caspian UK Group-ot, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb Burger King franchise tulajdonosát 74 étteremmel. Összességében a cég körülbelül 530 telephelyet üzemeltet az Egyesült Királyságban, amelyek többsége franchise-tulajdonosok tulajdonában állnak.
 A Burger King UK 2020-ban 117 millió font árbevételről számolt be, ami 2019-hez képest 16 millió fontot jelent a járvány hatása ellenére is.
 Az év elején a Sky jelentése szerint a Bridgepoint jövőre szeretné eladni a Burger King brit jogainak működtetését. A Times szerint az eladás lehetősége még nyitva áll, és 500 és 600 millió font között lehet.
Forrás: https://www.marketingweek.com/marketing-news/