fbpx

A 2021-es esztendőnk a Covid járványtól volt hangos, most viszont másról sem hallunk, csak az orosz-ukrán konfliktusról, a KATÁ-s vállalkozási forma felszámolásáról és a gázválságról. Az életünket fenekestől forgatta fel a szomszédunkban kitört háborúskodás, az Euróról pedig nem is beszélve… Történelmi mélyponton a Forint, az Euró pedig az egekben.. De hogyan is kommunikáljunk, osszunk meg tartalmakat ezekben az időkben?

Fake news, avagy ne higgy el mindent, amit olvasol

A 21. századi technikának köszönhetően már csak egy kattintásba telik és bármit elérhetünk. Éppen ezért kell nagyon résen lenni és alaposan megválogatni, hogy milyen oldalakon böngészünk, hiszen sok információ lehet megtévesztő vagy éppen teljesen fake, azaz hamis.

 A rémhírterjesztés hálójában sok mindenki csapdául esik. Elég egy rosszul megfogalmazott cikket olvasnunk, egy Facebook bejegyzést, a pánik azonnal eluralkodik rajtunk.  Ebben a kiélezett, már-már pattanásig feszült helyzetben nagyon át kell gondolnunk, hogy mit és hogyan közlünk.

Felelősségvállalás a médiában

A vállalatok, ismert személyek, kommunikációs ügynökségek nagy befolyással bírnak követőbáziusk felett, éppen ezért felelősségteljesen kell helyt állniuk ezekben a nehéz időkben is. Meg kell vizsgálniuk, hogy amit kitárnak a nagyközönség elé, nem hat-e a fogyasztói érzékenységre negatívan. Hiszen az olvasók amúgy is nyugtalanok, sokkal

érzékenyebben érintheti őket egy-egy téma. Mindeközben a legfontosabb, hogy önazonosnak kell maradniuk.

Viszlát Kata!

Bombaként robbant a hír, miszerint megszűnik a Katás vállalkozási forma. A rendelet elfogadásával közel 400.000 ember élete került válságba. A törvény szerint a kisadózok nem állíthatnak ki számlát cégeknek, kizárólag csak magánszemélyek részére. Rengeteg vállalkozót érint, hiszen sok nagyobb cég adta le rendelését a kisvállalkozóknak.

A marketing most fontosabb, mint valaha..

Legfőbb, amit világunk kibontakozó helyzetében tehetsz cégként, hogy nyugodt maradsz. Nem szabad azonnal bepánikolni és felállítani a STOP táblát! Meg kell látni a lehetőségeket és kihozni cégünkből a legtöbbet! Most nem szabad lemondani az „extra” szolgáltatásokról, mint péládul a marketingről, hiszen a többiek elhúznak mellettünk és mi hátra maradunk. Aki kitartóan menetel tovább és erőteljesen nyomja a marketinget, annak most hatalmas lehetősége nyílik elhúzni a többiek mellett!

A marketinget illetően mi mindenben segítségedre leszünk! Levesszük rólad a terhet és együtt az egekbe emeljük vállalkozásod! Keress minket bizalommal és tűnj ki cégeddel a többi közül!