fbpx

2023. tavasza ijesztő hírekkel fenyeget, ám nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Ahogy meghalljuk a ’fizetős’ szót, sokunknak megrándul egy pici ideg a szeme sarkában, főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben.

De mielőtt átadnánk magunkat a pániknak, öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Igen, a hírek igazak, valóban lesz néhány, a Facebookot is érintő változás az elkövetkezendő hónapokban két tekintetben:

Az egyik a mobil adatforgalomhoz kapcsolódó Európai Uniós szabályozás, melynek értelmében a mobilszolgáltatókat arra kötelezték, hogy 2023. 03. 31-i határnappal vezessék ki szolgáltatásaik közül a Zero Rate konstrukciót, vagyis a nullás díjcsomagokat. A szolgáltatóknak már november 15-ig be kellett fejezniük ezeknek a csomagoknak az értékesítését, március végén pedig meg is kell szüntetniük ezeket. A három érintett mobilszolgáltató közül a Magyar Telecom közzétette az ezzel kapcsolatos tájékoztatást, mely szerint a változás érinteni fogja többek között a Facebook, a Messenger, a Whatsup, az Instagram és a Spotify szolgáltatást is. A részletes információk a Telecom oldalán megtalálhatók.

A másik hír pedig közvetlenül a Facebook szolgáltatásaihoz köthető, amit február 19-én Mark Zuckerberg jelentett be az oldalán. Eszerint először Új-Zélandon és Ausztráliában elkezdik bevezetni az előfizetéshez kapcsolódó új terméket, a Facebook Verified-et.

Mivel ez egy új szolgáltatás, ez azt is jelenti, hogy nem a teljes facebook-használatra vezetnek be díjakat és ahhoz tartozó korlátozásokat, hanem elérhetővé tesznek egy profil-biztonsági, -védelmi, -tanúsítási lehetőséget, amely a felhasználókat segíti abban, hogy hitelesíthessék saját oldalukat amennyiben arra igényt tartanak.

Tehát, aki úgy gondolja, hogy szüksége van a személyes profiljának eredetiségét védeni, például vállalkozók esetében, vagy, aki már járt úgy, hogy ellopták az adatait, az megrendelheti ezt a szolgáltatást, amiért havonta 12 dollár előfizetési díjat kell majd fizetnie, a saját döntése alapján.

Azonban a hiteles profil nem csupán az adathalászok ellen véd, számos más előnyt is tartogat.

Amennyiben hiteles a profilunk a Facebookon, azt egy kis kék pipával fogja jelezni a rendszer, amit mindenki láthat majd, ebből tudja a látogató, hogy hivatalos oldalon jár.

Ezen felül az előfizetők közvetlenül megkereshetik majd az ügyfélszolgálatot, jobb elérést érhetnek el a posztjainál, mivel a bejegyzéseiket valószínűleg előnyösebben kezelik majd az algoritmusok, extra matricákat kapnak, valamint 100 ingyen csillag is jár a pénzért.

Forrás

Forrás