fbpx

Továbbra sem haladnak a digitalizáció felé a magyar kis- és középvállalkozások. A cégek 28%-ának nincs honlapja, az interneten jelen lévő vállalkozások fele pedig egyáltalán nem foglalkozik a hirdetésekkel.

A Digiméter legfrissebb kutatása alapján kijelenthetjük, hogy a számos iparági és kormányzati kezdeményezés ellenére a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) még mindig tiltakoznak az online jelenlét ellen.

A felmérésből ugyanis egyértelműen kiderült, hogy csökkent azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek rendelkeznek honlappal, vagy webáruházzal. Míg ez a szám 2022-ben 79% volt, 2024 tavaszára 72%-ra csökkent, ami 7%-os romlást jelent.

Mi ezzel a probléma?

A digitalizáció ma már elengedhetetlen része az életünknek. 2024 áprilisáig Magyarországon mintegy 4,3 millió ember, azaz a lakosság mintegy fele vásárolt online. Az internetes vásárlások száma pedig folyamatosan, évről évre nő. Ez köszönhető egyrészt a koronavírus miatti karantén időszaknak, másrészt pedig a Z-generációnak, akik szoros kapcsolatban állnak az internettel.

Az emberek – legyenek idősek, vagy fiatalok – összességében milliárdokat költenek el a weben böngészve. A digitalizáció ellen tiltakozó kkv-k viszont erről lemaradnak, ők ebből semmit nem profitálnak. Pedig hely még bőven akad nekik az online térben.

Felesleges kiadás?

A kkv-k sok esetben a tudás és segítség hiányában halogatják az internetes jelenlétet. Sokuk számára ez csupán felesleges kiadás, ami nem mellesleg idő- és energiaigényes. A befektetett költség viszont gyorsan megtérül a megfelelő online marketing stratégiával, a bevétel pedig könnyen túlszárnyalhatja az erre költött összeget.

Ne félj a változástól!

A Mazuri Marketingnél nemcsak az interneten jelen lévő vállalkozásoknak segítünk az üzletük fellendítésében, hanem a digitalizáció előtt állókat is támogatjuk elindulni ezen az úton.

Lépésről lépésre végigvezetünk a digitális átállás folyamatain, és elmondjuk, hogy mikor mire érdemes pénzt áldoznod, hogy a céged sikeres legyen az online piacon.

Ha kérdésed van, vagy többet szeretnél megtudni, ne habozz kapcsolatba lépni velünk!