fbpx

A közösségi média világa folyamatosan változik, ráadásul dinamikusan. Ennek a nyomon követése nem mindig egyszerű, de kulcsfontosságú azok számára, akik ezeken a platformokon szeretnék népszerűsíteni a cégüket.

Az online marketing elengedhetetlen felületei a különböző közösségi média platformok. Ezeket ma már mindenki használja, idősek, fiatalok egyaránt. Nemcsak jelen lenni fontos ezeken a platformokon, de megfelelően használnod is tudnod kell, hogy a céged üzenetei eljussanak a célközönségedhez.

Megmutatjuk, hogy mely platformokat és miért érdemes használni.

 

1. TikTok

A TikTok szinte berobbant a köztudatba, a népszerűsége pedig azóta is töretlen. A rövid, dinamikus videók sok embert elérnek, és egy jó tartalom pedig rövid időn belül hatalmas elérést generálhat.

A TikTok esetében a legfontosabb a szórakoztatás és az informálás. A vicces, de tájékoztató jellegű videók vonzzák legjobban a fiatalokat. Mire gondolunk?

Egy gyógynövényekkel foglalkozó cég például készíthet érdekes videókat a veszélyes növényekről, de a szerelmi bájital, vagy az álomhozó elixír készítése is rögtön felkelti a TikTok használók érdeklődését.

Fontos viszont, hogy ne használj negatív összehasonlítást, azaz ne úgy próbáld meg reklámozni a terméked, hogy a konkurenciát lehúzod. Ez ugyanis amellett, hogy rossz fényt vet rád, még akár egy pert is akaszthat a nyakadba.

2. Instagram

Ha közösségi médiáról van szó, akkor az Instagramot sem szabad kihagyni a sorból. A szép képek mellett Reels videók még inkább növelték ennek az oldalnak a népszerűségét. Ezeknek a videóknak a legfőbb célja, hogy megállítsa a felhasználókat a céltalan pörgetésben.

Egy orvos, vagy egészségügyben dolgozó esetében például betegségekkel kapcsolatos hitekkel, tévhitekkel foglalkozó videók generálhatnak nézettséget. Fontos viszont, hogy ezek érhetőek legyenek mindenki számára.

Az Instagram esetében a szép képekről sem szabad megfeledkezni. A tájképek, ízléses ételfotók és szépen beállított képek a legkeresettebbek ezen a platformon.

3. LinkedIn

A LinkedIn továbbra is a szakmai kapcsolatok építésének és a munkaerőpiaci trendek követésének egyik legfontosabb platformja. A B2B szektorban a LinkedIn szerepe még inkább felértékelődik. Az üzleti tartalmak, szakmai cikkek és a céges hírfolyamok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalatok és szakemberek kapcsolatba léphessenek egymással.

4. YouTube

A YouTube hosszú évek óta meghatározó szereplője a közösségi médiának. A hosszabb formátumú videók, oktatóanyagok és vlogok továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek. A YouTube különösen azoknak a márkáknak ajánlott, akik részletesebb tartalmakat – utazással kapcsolatos vlogokat, tanító jellegű, vagy érdekes videókat – szeretnének megosztani.

5. Pinterest

Ízléses fotókat az emberek elsősorban nem az Instagramon keresik, hanem egy másik platformon: a Pinteresten. A fiatalok többsége ide kattint, ha ihletet keres legyen szó lakberendezésről, receptről, vagy akár szépségiparról.

A Pinterest remek platform a ruhamárkák képviselőinek, a körmösöknek, a kozmetikusoknak, és a fodrászoknak is, itt ugyanis az aktuális trendek után keresgélő fiatalok könnyen rátalálnak a képekre.

Megfelelő platform, megfelelő tartalom

A közösségi média oldalak kezelése és a tartalomgyártás idő- és energiaigényes folyamat, de fontos megjegyezni, hogy hosszú távon megéri a befektetés!

A Mazuri Marketing Kft. szakemberei azon dolgoznak, hogy a vállalkozásod a megfelelő platformokon és a legjobb tartalmakkal legyen jelen a közösségi médiában. Olyan tartalmakat készítünk neked, amelyek a célcsoportod számára a legjobbak, és a legjobban építik a személyes márkád, hogy vállalkozások még sikeresebb legyen!

Ha kérdésed van, vagy többet szeretnél megtudni, ne habozz kapcsolatba lépni velünk!